Turvallisten tietoverkko- ja konesaliratkaisujen asiantuntija

Santa Monica Networks Oy on turvallisiin tietoverkko- ja konesaliratkaisuihin keskittynyt asiantuntija. Käytössämme ovat parhaat teknologiat, uusin tieto ja alan parhaat osaajat. Asiakkaamme ovat suomalaisia pörssiyhtiöitä ja suuria sekä keskisuuria yrityksiä, jotka tarvitsevat verkko- ja tietoturvateknologian huippuosaamista, nopeaa reagointia ja heille omistautuvaa kumppania. Tarjoamme kansainväliseen tarpeeseen kehitetyt, kilpailukyvyn varmistavat ja vaikeimmatkin verkko- ja konesaliratkaisut, kuitenkin aina helpossa muodossa. Tavoitteemme on olla asiakkaidemme aktiivinen kumppani, kun liiketoiminnan kasvua kehitetään tietoturvallisten tietoverkkojen avulla. Santa Monica Networks Oy on osa Elisaa. Lue lisää

 

Santa Monica Networksin tarina

Tietotekniikasta puhuessa on helppoa todeta, että ala on muuttunut täysin 1980-luvun lopun jälkeen. Koko ympäröivä maailma on ottanut samaan aikaan valtavia harppauksia eteenpäin – osin käsi kädessä teknologian kanssa, osin sen ansiosta.

Santa Monica Networksin historia juontuu 80-luvun lopulle, jolloin edeltäjämme Santa Monica Software toi reitittimien kaupan Suomeen yhden miehen voimin. Yrityksen perustaja Tapani Kurki näki, miten isoiksi reititinteknologian tarve ja merkitys verkkojen kehityksen kannalta kasvaisivat Suomessakin.

Ja oikeassahan hän oli. Yritysverkkojen varhaishistoria on kaukana nykytodellisuudesta. Yrityksille ja julkiselle sektorille verkosta on tullut toiminnan elinehto ja mahdollistaja, jonka varassa liiketoiminta ja palvelut pyörivät. Myös kuluttajat ja työntekijät pitävät toimivia ja luotettavia verkkoyhteyksiä oletusarvona. Teknologian hyödyt ovat useimmille meistä päivänselviä asioita. Tietoverkot ovat yhtä arkisia kuin moottoritiet tai sähkölinjat.

Tulevaisuus tuo tullessaan monia mielenkiintoisia kehityssuuntia. Yritysten käyttämät sovellukset siirtyvät pilveen, mikä tuo säästöjä ja helpottaa arkea. Tämä edellyttää kuitenkin entistä luotettavampia verkkoyhteyksiä ja suurempaa datakeskuskapasiteettia. Samalla herää kysymys siitä, kenen hallussa tiedot ovat.

Asiattomat tahot havittelevat yritysten hallussa olevaa sensitiivistä tietoa ja liikesalaisuuksia myös yritysten verkkoihin tunkeutumalla. Siksi verkkoarkkitehtuuri, joka on suunniteltu alusta alkaen turvalliseksi, vakiintuu yritysmaineen suojelemisen kulmakiveksi.

On varmaa, etteivät muutokset jää vain teknologian tasolle. Hyvin johdetuissa organisaatioissa teknologiaan liittyvät päätökset tehdään liiketoiminnan tarpeiden perusteella. On yhdentekevää, onko verkoista ja teknologiasta vastaavalla henkilöllä esimerkiksi tietohallinto-, teknologia- tai ehkä digitalisaatiojohtajan titteli. Tärkeintä on kyky saada liiketoiminnan tarpeet sekä tekninen osaaminen ja kapasiteetti toimimaan saumattomasti keskenään.

Santa Monica Networks ratkoo näitä ongelmia vankalla asiantuntemuksella joka päivä. Vuosien varrella olemme kasvaneet verkkoteknologian pioneerista alan kiistattomaksi huippuosaajaksi. Nyt keskitymme suunnittelemaan ja rakentamaan asiakkaillemme heidän tarpeitaan parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaa IT-arkkitehtuuria ja turvallisia tietoverkkoja.

Kohtaamme yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa jatkuvasti tilanteita, joissa IT-osaaminen ja operatiivisen toiminnan tarpeet eivät kohtaa kunnolla. Tällaisissa tilanteissa roolimme on toimia tulkkina, etsiä yhteinen kieli IT:n ja muun organisaation välille ja yhdistää niiden näkemykset.

Näemme itsemme ennen muuta arkkitehtuurin huippuosaajana. Osaamme kysyä oikeat kysymykset, löydämme asiakkaamme todelliset tarpeet ja tavoitteet, ja ymmärrämme, miten ne saavutetaan teknologian avulla.

Tämä on meidän intohimomme, sitä varten me olemme olemassa.

Kai Vuokko
Toimitusjohtaja, Santa Monica Networks

 

Henkilöstö

Henkilöstö

Santa Monica Networksissä työskentelee noin 75 asiantuntijaa. Kaikkien asiantuntemus on meille tärkeää. Meiltä löydät oikean asiantuntijan joka tilanteeseen ja teemme työmme innolla. Samalla innolla omistaudumme toimeksiantoosi. Voit lähestyä ketä tahansa meistä. Meiltä saat ykkösluokan palvelua!

 

Liikevaihto

Liikevaihto

Vuonna 2015 Santa Monica Networks ylsi reiluun liikevaihdon kasvuun. Yhtiön liikevaihto oli lähes 38 milj.euroa, mikä tarkoittaa noin 30 %:n liikevaihdon kasvua.