Case Stanley

Vauhtia verkkoon

Täyden palvelun turvatalo Stanley Security uudistaa verkko­arkkitehtuuriaan. Tehokkaampien yhteyksien ansiosta turvapalvelut saadaan nopeammin asiakkaiden käyttöön.

Vauhtia ja virtaviivaisuutta lisää

Stanley Security toimii Euroopassa 14 maassa ja työllistää noin 6 000 henkilöä. Yksi sen tunnetuimmista brändeistä on Timecon, Suomessa suunniteltu ja valmistettu kulunvalvonta- ja työajanseurantajärjestelmä. Yritys tuottaa ja valvoo kaikkia asiakkailleen tarjoamiaan turvapalveluita omasta verkkoympäristöstään, jonka teknologiset ratkaisut eivät vastanneet ominaisuuksiltaan enää kehittyvän liiketoiminnan vaatimuksia.

image description
Tavoitteenamme on luoda vakioidut ratkaisut, joita myyjien on helppo myydä ja tuotannon helppo ylläpitää.” Jyrki Ojala IT Business Analyst, Stanley Security

”Uusien asiakkaiden liittäminen osaksi turvapalveluverkkoamme oli aikaisemmin liian työlästä ja hidasta ja valvontanäkymä asiakkaiden suuntaan ei ollut riittävän läpinäkyvä ja kattava”, kertoo Stanley Securityn IT:n kehittämisestä vastaava IT Business Analyst Jyrki Ojala. Stanley Security halusi myös terävöittää nykyistä tuotevalikoimaansa standardisoimalla tuotteiden ominaisuuksia. ”Virtaviivaistamme IT-infrastruktuuriamme niin, että voimme tulevaisuudessa tarjota asiakkaillemme nopeat, helpot ja turvalliset palvelut. Tavoitteenamme on luoda vakioidut ratkaisut, joita myyjien on helppo myydä ja tuotannon helppo ylläpitää”, Ojala sanoo.

Kaikki alkaa kartoituksesta

Stanley Security alkoi viime vuonna kartoittaa yhdessä Santa Monica Networksin kanssa eri vaihtoehtoja verkkoympäristön yhteystapojen parantamiseksi. Ojalan mukaan yhteinen tahtotila verkkoympäristön kehittämisen suunnasta on selkeä, mutta työtä on vielä paljon edessä. ”Yhteistyön alkuvaihe lähti hyvin käyntiin. Santa Monica Networksin asiantuntijat tutustuivat aluksi käytössä olevaan verkkoympäristöömme ja kirjasivat sen kipupisteitä. Kartoituksen yhteydessä he reagoivat myös nopeasti löydettyihin akuutteihin teknisiin ongelmiin ja ratkoivat asiakasyhteyksissä esiintulleita puutteita.”

Oivaltavimmat kehitysloikat verkkoympäristön toiminnan kehittämiseen syntyivät arkkitehtuurityöpajassa, johon osallistui Stanley Securityltä Ojalan lisäksi liiketoimintajohto ja myynti. ”Kokemus oli herättävä, sillä ulkoinen osapuoli sai osallistujat siirtymään pois mukavuusalueeltaan ja haastamaan itsensä uusien mahdollisuuksien saavuttamiseksi”, sanoo Stanley Securityn toimitusjohtaja Kettil Stenberg. Arkkitehtuuripajan vetäjänä toimi Santa Monican Chief Architect Joni Oksanen.

IT-roadmapilla eteenpäin

Työpajan tulosten pohjalta on luotu strateginen IT-roadmap, jonka avulla Stanley Securityn liiketoimintaan saadaan uutta potkua.

Roadmap koostuu neljästä osa-alueesta, joista asiakkaan palveluiden tarkempi kuvaus ja määrittely sekä asiakasyhteyksien uudelleenmäärittely ovat hyvässä vauhdissa. Stanley Security ja Santa Monica Networks ovat myös allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta, mikä syventää aiempaa yhteistyötä laitetoimituksista konsultointiin ja palveluihin. Ojalan mukaan yhteistyö etenee hyvin ja joustavasti. Seuraava etappi on nykyisen konesalin rakentaminen entistä tietoturvallisemmaksi.

”Santa Monica Networks on tarjonnut käyttöömme runsaasti resursseja, minkä ansiosta omille osaajillemme on vapautunut aikaa liiketoimintamme kehitystyöhön”, Jyrki Ojala sanoo.

Arkkitehtuurityöpaja tepsii

Tietoverkko- tai tietoturvaratkaisuja hankitaan liian usein arvioimatta niiden aitoa tukea liiketoiminnalle. Saatetaan hankkia väärinmitoitettuja tai kalliita ratkaisuja, jotka eivät mukaudu tuleviin muuttuviin tarpeisiin. Yhteistyö Stanley Securityn kanssa käynnistettiin arkkitehtuurityöpajalla, johon osallistui koko yrityksen liiketoimintajohto, myynti ja IT. Näin saatiin oikeat lähtökohdat palveluiden kuvaamiseen ja määrittelyyn. Kun yritysjohto, kehitys, tuotanto ja myynti miettivät yhdessä avoimesti liiketoiminnan kipupisteitä, myytäviä tuotteita ja myyntitapoja, saatiin hyvä kuva käytössä olevan järjestelmän teknisistä haasteista.

Arkkitehtuurityöpaja on tehokas tapa rakentaa strateginen IT-roadmap, jonka avulla yritys pystyy tekemään liiketoiminnan tavoitteita tukevat teknologiapäätökset. Näin voimme rakentaa järjestelmän, jonka teknologia-, tietoverkko- ja tietoturvaratkaisut tukevat liiketoimintaa, eikä kyse ole vain laitetoimituksista.

Stanley Securityllä on itsellään paras näkemys siitä, mihin suuntaan heidän kulunvalvonta-, kameravalvonta-, rikosilmoitin-, paloturva-, tuotesuojaus-, henkilöturva- ja äänievakuointijärjestelmät kehittyvät. Me autamme heitä päättämään, millaisin teknologisin vaihtoehdoin ratkaisut toteutetaan tehokkaasti, joustavasti ja turvallisesti.

Ota yhteyttä

Mika Kytövaara
Mika Kytövaara Head of Solution Design 040 5623 618 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

”Asenne ratkaisee - aina!”