Ota kontrolli verkostasi

Ota kontrolli verkostasi.

Juniper Networksin SD-WAN -ratkaisu säästää kustannuksissa ja helpottaa verkonhallintaa

 SD-WAN -ratkaisut (Software-Defined Wide Area Network) ovat erittäin nopeasti kasvava verkkoteknologian alue. Usein puhutaan myös ohjelmisto- tai politiikkaohjatuista WAN-verkoista. Niillä rakennetaan entistä kustannustehokkaammat yhteydet pääkonttorin ja sivukonttoreiden välille sekä helpotetaan pilvipalveluiden hyödyntämistä.

Tutkimusyhtiö IDC:n toukokuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan 70 prosenttia suuryrityksistä hankkii lähimmän puolentoista vuoden aikana SD-WAN -ratkaisun. Niiden odotetaan tuovan 20 prosentin kustannussäästöjä.

”Markkinoita kiihdyttää kasvanut pilvipalvelujen hyödyntäminen ja netin yli käytettävien­ applikaatioiden määrä sekä näiden myötä kasvaneet liikennemäärät. SD-WAN -ratkaisulla voidaan parantaa myös tietoturvaa ja liiketoiminnan jatkuvuutta”, Juniperin asiakasvastaava Janne Volotinen kertoo.

SD-WANilla reititetään tietoliikennettä dynaamisesti, älykkäästi ja tehokkaasti erilaisten yhteyksien, kuten MPLS-verkon, Internetin ja 4G/LTE-verkon yli. Politiikkapohjainen reititys tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden automatisoida kustannustehokkaimman yhteyden valinnan muuttuvissa verkko-olosuhteissa, jolloin yrityksen tietoliikennekustannuksia voidaan hallita paremmin.

Juniperin SD-WAN -ratkaisu koostuu Contrail-nimisestä hallintaohjelmistosta ja siihen liittyvästä CPE-laitteesta (Customer Premises Equipment). Contrail Service Orchestration -hallintaohjelmistolla orkestroidaan koko SD-WAN -ratkaisua, muun muassa sen tietoturvaa, kuormanjakoa ja palveluportaaleja. Sen rinnalla toimii Universal CPE-laite, Juniper NFX250, jonka sisällä sykkii standardipalvelin ja Juniper EX-sarjan kytkin. Tässä laitteessa voidaan pyörittää monipuolisesti virtuaalisia verkkopalveluja, kuten Juniperin vSRX-palomuuria ja muiden valmistajien virtuaalilaitteita.

”Palomuurilla valvotaan liikennettä, otetaan vastaan orkestroinnin käskyt ja reititetään verkon tietoliikenne. Liiketoimintapolitiikan mukainen reititys eli PBR (Policy-Based Routing) hoidetaan ohjelmallisesti”, Janne Volotinen sanoo.

Juniperin ratkaisu sopii parhaiten keskisuurille ja suurille organisaatioille, joilla on useita etäkonttoreita. Myös yrityskauppatilanteessa Juniperin SD-WAN -ratkaisu on nopea ja joustava tapa yhdistää kahden yrityksen verkot toisiinsa.

”Uuden etäkonttorin verkkoratkaisu voidaan luoda yhdellä integroidulla ratkaisulla todella nopeasti ja kustannustehokkaasti”, Volotinen sanoo ja jatkaa:

”Yritykset, jotka haluavat pienentää MPLS-verkon käytöstä aiheutuvia kuluja, saavat selkeitä taloudellisia hyötyjä tästä ratkaisusta.”

Kustannussäästöjä syntyy hallinnan helppoudesta, kun ratkaisu tarjoaa orkestroinnille korkean automaatio­asteen. Tietoturvaa voidaan ajaa mistä tahansa toimipisteestä, ja keskitetty tietoturva antaa mahdollisuuden yhtenäiseen tietoturvapolitiikkaan koko organisaatiossa.

Säästöjä saadaan syntymään myös siksi, että voidaan luopua perinteisestä usean laitteen ratkaisusta, joiden ylläpito ja tuki ovat kallista. Ylläpitoa helpottaa se, että ratkaisun tuen voi hankkia yhdestä paikasta Juniperin asiantuntevalta kumppanilta, kuten Santa Monica Networksiltä.

Monipuolisuutta ja tehokkuutta

Juniperin SD-WAN -ratkaisu tarjoaa perinteiseen MPLS-pohjaiseen WAN-ratkaisuun verrattuna parempaa kustannustehokkuutta sekä enemmän nopeutta ja joustavuutta.

”Ratkaisumme mahdollistaa turvallisen salatun verkon, joka on riippumaton käytettävästä fyysisestä verkkoratkaisusta. Abstraktointi helpottaa palveluiden siirtämistä pilveen ja sivukonttoreihin. Lisäksi sivukonttoreihin sijoitettavassa, yhdessä tehokkaassa laiteessa voi KVM:n (Kernel-based Virtual Machine) päällä pyöriä myös muita kolmansien osapuolten NFV (Network Function Virtualization) toiminteita”, Juniperin asiakasvastaava Janne Volotinen kertoo.

Ratkaisu tukee tärkeimpiä LAN- ja WAN-reititysprotokollia, kuten BGP, OSPF, IS-IS, MPLS ja VRRP.

Juniperin ratkaisu on kustannustehokas tapa rakentaa SD-WAN -arkkitehtuuri, koska sen alustana on standardi palvelinrauta ja se hyödyntää avointa Linux-ympäristöä ja optimoituja yhteyksiä. Muihin SD-WAN -ratkaisuihin verrattuna Juniperin ratkaisu tarjoaa myös kattavamman integroidun tietoturvan.

 

Ota yhteyttä

Antti Nuotio
Antti Nuotio Sales Manager 050 432 3060 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue myös